بازدید اعضای هیئت علمی دانشگاه اردکان از شرکت روغن کنجد ثمر

بازدید اعضای هیئت علمی دانشگاه اردکان از شرکت روغن کنجد ثمر

جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اردکان از شرکت روغن کنجد ثمر بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی شرکت روغن کنجد ثمر؛ جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اردکان ضمن بازدید از بخش های مختلف کارخانه تولید روغن کنجد ثمر، از نزدیک با مراحل تولید روغن کنجد شامل بوجاری، شستشو، خشک کن، روغن گیری، فیلتراسیون، پالایشگاه، بسته بندی آشنا شده و در راستای تعامل بیشتر دانشگاه و صنعت با مدیر عامل این مجموعه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

عبداله شیربند مدیر عامل شرکت روغن کنجد ثمر اردکان در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه اردکان عنوان کرد: سبک زندگی و فرهنگ غذایی ایرانیان به سرعت در حال تغییر است و معلوم نیست ما به کدام سو می رویم.

وی ضمن اشاره به فرهنگ نامناسب مصرف که از مشکلات بزرگ کشور ما می باشد افزود: چرا باید سرانه مصرف برنج و روغن در کشوری که خودش تولید کننده نیست تا این اندازه بالا باشد.

عبداله شیربند، روغن را ازجمله کالاهای اساسی کشور دانست و به سیر استفاده ایرانیان از روغن کلزا و پنبه دانه و روغن های حیوانی در قدیم تا روغن های هیدروژنه و نباتی و سپس روی آوردن ایرانیان به روغن های صنعتی و بعد روغن زیتون و کنجد اشاره کرد.

وی گفت: روغن کنجد بعد از روغن شاهدانه بهترین روغن خوراکی می باشد که به ملکه روغن ها معروف است.

مدیرعامل شرکت روغن ثمر اظهار داشت: کنجد گیاهی است که در تمام ایران کشت می شود و برای مصارف مختلفی از جمله درپخت نان، تولید ارده و حلوا ارده و روغنگیری مورد استفاده قرار می گیرد.

وی سپس به توضیح پیرامون انواع روش های تولید روغن کنجد پرداخت و گفت: روغن کنجد به سه روش آسیایی،کلدپرس و هات پرس تولید می شود. در روش آسیایی کنجد تبدیل به ارده و سپس از ارده روغن گیری می شود. در روش هات پرس یا پالایشگاهی، روغن در پالایشگاه رنگ بری و بوبری می شود و سپس رنگ و بوی مورد نظر اضافه می گردد.

عبداله شیربند گفت: شرکت ثمر در بدو امر پس از تحقیق و مطالعه پیرامون انواع روش های روغن گیری در دنیا، روش تولید روغن کنجد به روش کلدپرس را برگزید و حاصل این مطالعات هفت جلد کتاب ترجمه شده است که می تواند به عنوان مرجعی برای راه اندازی خط تولید روغن مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در فرآیند تولید روغن کنجد بکر(روش کلدپرس) بایستی کنجد بوجاری، شستشو، خشک(با حرارت غیرمستقیم) بعد از آن روغن گیری(در طول این فرایند دمای روغن نباید از ۴۵ درجه سانتیگراد تجاوز نماید) و سپس طی چند مرحله روغن از فیلترپرس عبور کرده تا لرد به صورت کامل از روغن گرفته شود. در تمامی این مراحل کنترل کیفیت کنجد و روغن از طریق تست های آزمایشگاهی موضوع مهمی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت روغن کنجد بکر ثمر اردکان تصریح کرد: رقابت های ناسالم، عدم وجود کارگاه های مدرن، بسته بندی های ضعیف، عدم برنامه ریزی مناسب برای برندسازی و عدم رعایت فرمول صحیح در تولید محصولات کنجدی از جمله مشکلات موجود در صنف محصولات کنجدی است.

وی در پایان گفت: بازار محصولات کنجدی بازار خوبی است به شرط اینکه علمی کار شود و سوغات اردکان گنجی است که باید از آن محافظت کرد.

لازم به ذکر است که کارخانه روغن کنجد ثمر اردکان به عنوان بزرگترین تولیدکننده روغن کنجد به روش کلدپرس در ایران و مطابق با آخرین استانداردهای روز دنیا در زمینی به مساحت 5700 مترمربع و زیربنای بیش از 3500 مترمربع در شهرک صنعتی اردکان ساخت و تجهیز گردیده است.

 تاریخ : چهارشنبه 10 خرداد 1396     تعداد بازدید : 419